kelab sukan dan rekreasi

Kelab Sukan Dan Rekreasi

KETERANGAN LOGO DAN WARNA-WANA LOGO ADALAH SEPERTI BERIKUT:

a) 'TANGAN YANG MEMBERI DAN MENERIMA' melambangkan kegiatan-kegiatan kebajikan seperti memberi tenaga kerja atau derma kebajikan.

b) 'OBOR' melambangkan kegiatan pelbagai jenis sukan 'indoor' dan 'outdoor' seperti hiking, sukaneka,olaraga  dan sebagainya.

c) ‘LINGKARAN KELILING’ yang menyambungkan ketiga-tiga bulatan logo memberi penekanan kepada matlamat perpaduan di kalangan ahli-ahli kelab.

e) ‘WARNA KUNING’ - bermaksud kesetiaan, kepatuhan dan kerjasama di kalangan ahli-ahli kelab ke arah mencapai objektif-objektif kelab.

f) ‘WARNA MERAH’ - bermaksud keteguhan kelab yang mempunyai ahli-ahli yang terdiri daripada berbagai kaum dan keturunan di bawah pimpinan yang luhur dan dedikasi.

g) ‘WARNA BIRU MUDA’ - bermaksud ketenangan, kelembutan dan sikap tolak ansur di kalangan ahli-ahli kelab bagi membantu pengurusan kelab yang efisyen dan berbudi bahasa.

. PENDAHULUAN

Kelab ini ditubuhkan untuk mengeratkan silaturrahim diantara mahasiswa / mahasiswi  kolej MIC ,staf MIC serta masyarakat disekeliling. Dapat menyumbangkan tenaga dan mendapat manfaatkan masa setiap aktiviti yang dilakukan untuk menaikkan nama kolej ini. Kelab ini jugak dapat mempergiatkan serta menambahkan minat kesukanan dikalangan ahli-ahli kelab sebagai contoh memberi peluang kepada ahli-ahli untuk melibatkan diri dalam aktiviti-aktiviti kebajikan, rekreasi dan sukan dalam usaha memelihara dan memupuk persefahaman, semangat kerjasama, mewujudkan suasana kemesraan dan mengeratkan perhubungan antara satu sama lain menerusi aktiviti-aktiviti yang dirancang oleh ajk – ajk kelab sukan

2. TUJUAN

a)    Ahli dapat berkhidmat dengan warga Murni International College serta masyarakat

    sekeliling selain dapat mengaktifkan diri dalam penglibatan sukan, sosial, dan   

b)    Membantu membuka peluang kepada ahli baru untuk turut serta.

c)    Memberikan pengetahuan lebih  dan mendalam tentang penubuhan kelab ini secara lebih jelas dan terperinci.

d)    Melakukan perkara-perkara yang sah di sisi undang-undang selaras dengan tujuan bagi mencapai tujuan-tujuan Kelab di atas

3. OBJEKTIF

a)    Mengeratkan hubungan sillaturrahim antara pelajar kolej,staf kolej dan masyarakat setempat.

b)    Melahirkan remaja yang berwawasan dan berintergroti dari segi mental dan fizikal.

c)    Melahirkan insan yang cukup pengetahuan,aktif dan maju pada masa akan datang

d)    Memupuk semangat pasukan antara pelajar dalam aktiviti.

e)    Berwawasan dan bebas dari segi amalan pasif dan sejajar dengan amalan bekerjasama.

4.VISI

a)    Memberikan ilham dan pendapat

b)    Mewujudkan silaturahim antara semua pihak termasuk warga Murni International College serta masyarakat sekitarnya

c)    Berbudaya dan mengamalkan sikap aktif dan tertib

5.MISI

a)    Menyumbangkan semangat, nama dan potensi kepada pihak kolej MIC

b)    Memberikan ahli untuk menyertai semua aktiviti merujuk kepada aktiviti yang dijalankan.

c)    Membentuk ahli yang bermodal ihsan.

 

 

Student Affairs

Online Access

Nike Kyrie 2 School Bus Nike Kyrie 2 Parade Nike Kyrie 2 EP Triple Black Nike Kyrie 2 USA Nike Kyrie 2 Drew League Nike Kyrie 2 4th of July Nike Kyrie 2 White Gold Wine G3 Nike Kyrie 2 Kyrache Nike Kyrie 2 Blue Velvet Nike Kyrie 2 4th of July Nike Kyrie 2 Cavs Nike Kyrie 2 Crossover Nike Kyrie 2 Ky-rispy Kreme Kyrie 2 Triple Red Nike Kyrie 2 Crossover PE Nike Kyrie 2 Brooklyn Nike Kyrie 2 Omega Nike Kyrie 2Duke Nike Kyrie 2 Brotherhood Nike Kyrie 2 Green Glow