kelab kebudayaan

KELAB KEBUDAYAAN & KESENIAN

 

Pengenalan:

Aktiviti kesenian dan kebudayaan memainkan peranan penting di dalam membentuk sahsiah dan jati diri pelajar. Kepelbagaian budaya dapat mencorakkan seni kebudayaan kepada setiap pelajar. Pelajar-pelajar dapat memahami dengan lebih mendalam tentang kepelbagaian seni dan kebudayaan  dan ini dapat memupuk setiap sikap cintakan budaya dan kesenian yang tinggi kepada para pelajar.

Aktiviti kesenian dan kebudayaan ini dianjurkan oleh Pihak Hal Ehwal Murni International College dan penasihat kelab kebudayaan dan kesenian Puan Nurul Ain binti Ismail dan Cik Nurul Afiqah binti yang bertanggungjawab dalam merancang aktiviti kebudayaan dan kesenian di MIC .

Antara fungsi penubuhan kelab-kelab kebudayaan dan kesenian ini adalah sebagai medan manifestasi seni bagi setiap pelajar menonjolkan bakat disamping membantu mengembangkan seni budaya dan warisan, merakyatkan seni budaya dan warisan dan membantu melahirkan warga kampus yang berkebolehan, berdaya saing dalam mempertingkatkan pembangunan dan perkembangan mutu seni budaya warisan serta memupuk semangat bertanggungjawab terhadap kesihataan badan dan minda melalui aktiviti yang sihat.

1)      Tujuan / Objektif :

  • Supaya  peserta dapat menghargai bakat dan seni bangsa tanpa mengira Kaum dan batas Negara serta memupuk semangat bertanggungjawab terhadap kesihataan badan dan minda melalui aktiviti yang sihat.
  • Memastikan warisan Budaya terus kekal di minda generasi muda.

 

2)      Visi     

  • Melahirkan pelajar yang berkebolehan dan berketerampilan dalam segenap bidang bukan sahaja dalam bidang akademik tetapi juga bidang yang lain termasuklah kebudayaan dan kesenian serta menyemai peribadi yang luhur dan gemilang.

 

3)      Misi

 

  • Menyemarakkan seni dan budaya di kalangan pelajar.
  • Membangunkan sahsiah dan jati diri pelajar.
  • Mengekalkan kesejahteraan dan perpaduan kaum melalui aktiviti kebudayaan dan keseniaan.

 

4)      Senarai Ajk yang terlibat: 

AHLI JAWATANKUASA

 

Penaung                      : Dr.Ramlee Bin Mohd Junus

Penasihat 1                  : Puan Nurul Ain Binti Ismail

Penasihat 2                  : Cik Nurul Afiqah Binti Johari

Pengerusi                     : Megat Hasrul Hisham Bin Megat Senu

N.Pengerusi                 : Nur Izzah Afifah binti Ibrahim

Setiausaha                   : Nurazmeera Noryn binti Arman

N.Setiausaha               : Nur Alia Ilyana Binti Jaafar

Bendahari                   : Fatin Nur Asa’adah Binti Hang Tuah

N.Bendahari               : Noorsuraya Binti Sabtu

Ajk Program                        :

1)   Nurul Rafeezah Bt. Zamri

2)   Shahrulnizam b. Basar

3)   Muhammad Qhaled Hafifi B. Muhammad izhad.

4)   Mohd Yusri B. Ahmad

5)   Muhammad Fakhrullah B. Mohd Zin.

6)   Nurul Ezzati bt Roppie

 

Student Affairs

Online Access

Nike Kyrie 2 School Bus Nike Kyrie 2 Parade Nike Kyrie 2 EP Triple Black Nike Kyrie 2 USA Nike Kyrie 2 Drew League Nike Kyrie 2 4th of July Nike Kyrie 2 White Gold Wine G3 Nike Kyrie 2 Kyrache Nike Kyrie 2 Blue Velvet Nike Kyrie 2 4th of July Nike Kyrie 2 Cavs Nike Kyrie 2 Crossover Nike Kyrie 2 Ky-rispy Kreme Kyrie 2 Triple Red Nike Kyrie 2 Crossover PE Nike Kyrie 2 Brooklyn Nike Kyrie 2 Omega Nike Kyrie 2Duke Nike Kyrie 2 Brotherhood Nike Kyrie 2 Green Glow